tekst: Erika Hoekstra, tekstbureau Neerlanderika
Zes weken na de bekendmaking in het Parktheater dat Frank van de Ven de Beste Ondernemers Visie 2019 heeft gewonnen, ontmoeten sponsoren en partners elkaar voor een lunch in De Luytervelde. JCI Eindhoven bedankt op deze manier alle partijen die haar geholpen hebben om de jaarlijkse BOV-cyclus tot een professioneel evenement en vooral ook tot een waar feest te maken.
Rond het middaguur van woensdag 20 november druppelen zo’n dertig genodigden in de stralende herfstzon binnen bij het restaurant in het Eindhovense stadsdeel Acht. Gastvrouw Karin Smits en haar brigade ontvangen het groeiende gezelschap in de ruimte rondom de bar met een drankje en een aantal verrukkelijke amuses. Gesprekken gonzen. Privé en zakelijk. Van BOV tot GLOW. Reikhalzend wordt naar de winnaar uitgezien. Frank van de Ven blijkt helaas verhinderd. Zijn persoonlijke verslag van de gewonnen leiderschapsexpeditie naar Chamonix laat nog op zich wachten.
Als we compleet zijn, nemen we plaats aan vijf grote ronde tafels in de achterkamer. Nadat de glazen opnieuw gevuld zijn, heet Wouter van Niel van JCI Eindhoven iedereen van harte welkom. Hij bedankt sponsoren en partners voor hun inspanningen en samenwerking. Hij blikt terug op het weekend van 4 tot en met 6 oktober en laat weten dat een datum voor de 26e BOV-award nog niet vastgesteld is. Waarop waarschijnlijk aan elke tafel de discussie ontstaat of de BOV terug moet naar het voorjaar. Of dat de jaarlijkse termijn moet worden opgerekt. Zelfs de opzet van het evenement komt aan mijn tafel even ter sprake. Dan verschuift de aandacht naar de tonijn op het eerste bordje.
Tijdens het drie gangen lunchmenu verstomt het geroezemoes geen moment. Ik constateer dat aan mijn tafel de sfeer zeer ontspannen is en dat persoonlijke en zakelijk informatieve onderwerpen in elkaar overvloeien. Het gesprek blijft centraal en er is aandacht voor ieders inbreng. Ook aan de andere tafels zie ik lachende gezichten en vang ik flarden op van geanimeerde gesprekken. Het is ook bijna niet anders denkbaar bij dit culinaire nagenieten met het vooraf al voldane gevoel dat er gezamenlijk weer een mooi Eindhovens bedrijf is toegevoegd aan de lijst met BOV-winnaars, onder regie van JCI. En dat er in samenwerking met ASML een prachtige en veelbelovende Young Makers Award is uitgereikt. Al hoopt ASML-juryvoorzitter Sicco Wittermans dat het aantal inschrijvingen de komende jaren zal toenemen.
Na anderhalf uur spreekt Van Niel het gezelschap een tweede maal toe ter afsluiting. De aangekondigde koffie voegt daarna voor een enkeling nog het laatste smaakvolle accent toe aan het overheerlijke dessert van yoghurt met blauwe bessen, bramenbavarois en witte chocolade met verse bosvruchten. De eerste gasten nemen afscheid. Een handjevol blijft napraten. Ik rijd de laagstaande herfstzon tegemoet. Iemand moet als laatste zijn weggegaan.